Kronprinsparet bak murene!

gave

Kl 14.00 ankom det kongelige følget sammen ordføreren og flere representanter fra bydel Gamle Oslo. De ble tatt varmt imot av rektor ved skolen Kristin Husby. I Aktivitetshuset var det gjort i stand til hyggelig samvær med velkomsttaler av statssekretær Ove Andre Vanebo og rektor Kristin Husby. Skolens entreprenørskapsgrupper og grupper i Livsmestring ble presentert av elever og lærere. Kronprinsparet rakk å stille flere spørsmål og snakke med de innsatte før turen gikk videre til neste stopp på programmet. Der fikk kronprinsparet være med i en VG3 norsktime. Kronprinsparet hilste på de tilstedeværende, satte seg ned rundt bordet og det ble en kort samtale med elevene om hvordan det egentlig er å gå på skole i fengselet. Dette var tydeligvis noe som engasjerte kronprinsparet, for de hadde mange spørsmål, egne skoleerfaringer å dele - og ville nesten ikke gå videre.

Siste stopp på programmet var aktivitetsbyggets gymsal her var det satt opp stands med fotografier fra noen av skolens aktiviteter, bl.a. fra yoga-prosjektet. Restaurant- og matfagsgruppa presenterte maten de hadde laget, og de ble servert en smaksrik tapastallerken. I etterkant fikk kronprinsparet rykende fersk kaffe fra barrista-utdannede og stolte innsatte. Kronprinsparet fikk mulighet til å mingle fritt og ufomelt med innsatte, og det var åpenbart at de syntes det var hyggelig.

Innsatte fikk en opplevelse de trolig sent vil glemme, da selveste kronprinsen og kronprinsessen kom målrettet bort til dem for å slå av en prat og kanskje høre om deres virkelighet.